Placeholder image

Залесяване

екология

Един от основополагащите принципи на Ротари е, че прокетите трябва да бъдат устойчиви във времето. За това ние от Ротари Клуб София Триадица сме активно ангажирани в опазването на околната среда. Участваме в множество инициативи по залесяване и облагородяване на паркови пространства. Дърветата ни даряват с кислород и прохладна сянка. Те предпазват от свлачища, но и предоставят жизнено важна екосистема за широк спектър от животни. Те са неразделна част от запазването на циркулацията на водата и предпазват от засушавания. (Още...)

Placeholder image

За здравето на нашите деца

майчино и детско здраве

Ние сме посветени на детското здравеопазване, като непрекъснато търсим иновативни подходи и решения за подобряване условията. Специален фокус даваме на профилактиката. За да финансираме тази дейност, всяка година организираме пролетен благотворителн бал.

(Още...)

Placeholder image

Скрийнинг за амблиопия

майчино и детско здраве, превенция и лечение на заболявания

Амблиопията е състояние на намалено зрение. Позната е под наименованията “мързеливо” или “лениво” око. По естество е неврологично заболяване, при което се наблюдава по-слабо развитие на едното око, наричано амблиоптично. В следствие на това мозъкът не възприема образа, уловен от него.

(Още...)