Дарение в Хасково

2023-10-12, МБАЛ Хасково

Ротари клуб София Триадица осъществи дарение на медицинско оборудване в град Хасково, демонстрирайки ангажираността си към подобряването на здравеопазването и подкрепата на общността. По време на този благороден акт, членовете на клуба бяха дълбоко впечатлени от професионализма и отдадеността на медицинския екип на местната болница, където беше направено дарението.

Дареното оборудване включва три инхалатора, два аспиратора и два перфузора. Тези апарати са от съществено значение за осигуряването на качествена медицинска грижа и имат ключова роля в лечението на различни здравословни състояния. Инхалаторите са предназначени за третиране на белодробни заболявания, като осигуряват ефективно и целенасочено доставяне на лекарства в дихателните пътища. Аспираторите се използват за изсмукване на слюнка и други телесни течности, особено по време на хирургически интервенции, докато перфузорите позволяват точно и контролирано дозиране на медикаменти, което е критично важно за безопасното лечение на пациентите.

Чрез това дарение, Ротари клуб София Триадица не само подчерта своя ангажимент към подпомагане на медицинските учреждения и подобряване на условията за лечение, но и засили взаимодействието и сътрудничеството между общността и здравеопазването. Инициативата отразява основните ценности на Ротари - служба над себе си, стремеж към високи етични стандарти и принос към общественото благо.

Този жест на дарителство има дългосрочно въздействие, като укрепва медицинската инфраструктура в Хасково и предоставя на медицинския персонал по-добри инструменти за грижа за пациентите. Подобни действия подчертават важността на обществената подкрепа за здравеопазването и демонстрират как сътрудничеството и дарителството могат да допринесат за подобряването на живота на хората.

Проект

За здравето на нашите деца

Ние сме посветени на детското здравеопазване, като непрекъснато търсим иновативни подходи и решения за подобряване условията. Специален фокус даваме на профилактиката. За да финансираме тази дейност, всяка година организираме пролетен благотворителн бал.

(Още...)