Трето дарение на кислородни концентратори

Благоевград

2021-03-17, МБАЛ Благоевград

Днес беше осъществено поредното дарение на кислородни концентратори в МБАЛ Благоевград. Дарението на поредните два броя концентратора беше извършено от Ротари клуб София Триадица, Ротари клуб Благоевград - Център и Лайънс клуб София Кепитъл.

МБАЛ Благоевград е изключително натоварена и приема пациенти с Ковид инфекция от почти цялата Благоевградска област, с тези апарати се надяваме, че ще облекчим, дори и в малка степен работата на медицинския персонал, а и че ще помогнем за лечението на много хора.

Електронно контролираният кислороден концентратор отделя кислорода от атмосферния въздух и снабдява пациента с високо концентриран кислород, чрез носна канюла или назална маска. Кислородният концентратор произвежда необходимия медицински кислород на място в дома или болничната стая и този кислород е готов за употреба от пациента. Не е необходимо към него да се закача бутилка с кислород, концентратора сам си го произвежда. Концентратора се използва от пациенти с различни белодробни заболявания, тоест не само от пациенти с усложнения след Ковид инфекция.