Второ дарение на кислородни концентратори

МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” АД, гр.Кърджали

2021-01-28, МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” АД, гр.Кърджали

Ротари клуб София Триадица продължава активната си работа по реализация и надграждане на проекта за дарение на кислородни концентратори на нуждаещи се болници.

След даренията, направени в полза на белодробната болница в гр. Перник и МБАЛ “Св. Пантелеймон – Ямбол”, в рамките на по-малко от месец, клубът инициира дарение в полза на трета болница.

Съвместно с Лайънс клуб София Капитал и Ротари клуб Кърджали, два кислородни концентратора бяха дарени и на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”АД, гр.Кърджали. Дарението бе прието с искрена благодарност от директора на болницата - проф. д-р Тодор Черкезов.

Считаме, че при настоящата епидемиологична обстановка, болниците следва да разполагат с необходимата апаратура за осигуряване на бързо и ефективно лечение на лекуващите се. С оглед функционалността на Кислородните концентратори и тяхната приложимост както на място в лечебните заведения, така и при мобилните екипи, сме амбицирани да продължим да надраждаме проекта със съдействието на приятели и партньори в страната, и да служим в полза на нуждаещите се. Електронно контролираният кислороден концентратор отделя кислорода от атмосферния въздух и снабдява пациента с високо концентриран кислород, чрез носна канюла или назална маска. Кислородният концентратор произвежда необходимия медицински кислород на място в дома или болничната стая и този кислород е готов за употреба от пациента. Не е необходимо към него да се закача бутилка с кислород, концентратора сам си го произвежда. Концентратора се използва от пациенти с различни белодробни заболявания, тоест не само от пациенти с усложнения след Ковид инфекция.