Кауза "За здравето на децата ни" - първо дарение в МБАЛ Айтос

2022-06-24, МБАЛ Айтос

Започнаха даренията на медицинска апаратура за детските отделения. Средствата за тази специализирана детска апаратура бяха осигурени по време на Пролетния благотворителен бал на РК София Триадица под надслов “За здравето на децата ни”.

От вчера детското отделение в МБАЛ Айтос разполага с нов веноскоп, който ще улесни процеса по взимане на кръв на малките пациенти. Отделението бе ремонтирано по проект Светулка на нашите партньори от фондация За доброто.

Срещайки се с хората, работещи в детските отделения в малките населени места все повече осъзнавахме какви геройства сътворяват те, колко са отдадени на призванието си да бъдат лекари, сестри, санитари и да бъдат в помощ на своите малки пациенти, да са подкрепа на родителите им.

Веноскоп - Уредът за сканиране на вени може ефективно да подобри процента на успеваемост за търсене на вената при първо убождане. Поставянето на инжекции и системи става бързо и само с едно убождане след като се знае къде се намира вената. Уредът за сканиране на вени е особено полезен при малки деца, улеснявайки процеса за хващане на вена и по този начин да намали стреса от процедурата за взимане на кръв.

Проект

За здравето на нашите деца

Ние сме посветени на детското здравеопазване, като непрекъснато търсим иновативни подходи и решения за подобряване условията. Специален фокус даваме на профилактиката. За да финансираме тази дейност, всяка година организираме пролетен благотворителн бал.

(Още...)